Senaste

Hej! Det var ett tag sedan jag bloggade nu och en hel del saker har faktiskt hänt i mitt, vanligtvis, inte så händelserika liv haha. Förra tisdagen hälsade mamma på och vi hade världens mysdag!! Så tacksam. 
Dagen efteråt, onsdag, fick jag ett väldigt kul besked. Jag fick extrajobbet på Vila och redan dagen därpå fick jag jobba mitt första pass!! Jag trivs redan så bra i både butiken och med mina kollegor.
 
Bilderna ovanför är från helgen då min kära syster kom och hälsade på hela helgen. Umgicks med henne och några av hennes kompisar, åt god lunch på avion, fikade och myste med Marielles supersöta chihuahuor. En superbra helg!
 
Igår träffade jag upp fina Elsa för att börja vår mysdag med frukost på Kulturbageriet. Senare på dagen åt vi en supergod lunch på Rost innan vi skildes åt eftersom jag var tvungen att fara och jobba. Vi hade en helmysig dag med väldigt mycket prat och skratt och jag är så glad att hon kom hit!!
 
Idag var Staffan ledig och då passade vi på att fara in till stan tillsammans för att göra lite ärenden samt äta lunch tillsammans. Supermys!

Fredag

Fredag. Det har varit en rätt produktiv dag. Trots att jag är ledig varje dag nuförtiden är det alltid något speciellt med fredagar. En speciell känsla. Vi lagade tacos till middag och kvällen spenderar jag med mig själv i soffan framför greys. En väldigt skön kväll. 


Tavlor

Wow vad tavlor kan göra skillnad. Det blir så mycket finare med tavlor på väggarna och jag är så nöjd med våra!! 


(Tack fina ni som kommenterade mitt "tankar" inlägg. Blir så glad av era fina ord. Stor kram till er) 


3

1. Söndag / 2. Låten som går på repeat just nu / 3. Jag i min grymma tröja (FEMALE FUTURE) 


Tankar

Jag läste precis ett inlägg på Andrea Hedenstedt's blogg som jag tänkte prata lite om. Hon satte orden på hur jag känner, på ett så bra sätt vilket är anledningen till att jag citerar henne nu.
 
Jag är en känslomänniska, det betyder att allt jag känner, känner jag väldigt starkt. Är jag glad så är jag superglad, är jag ledsen så är jag väldigt ledsen. Det är väldigt sällan jag känner mig tom eller neutral, antingen av eller på. Jag kan bli avundsjuk på dom som uttrycker att dom är tomma inombords, ibland känns det som att det vore enklare. Jag är aldrig tom, jag är överfull av tankar, negativa som positiva. Jag älskar att jag har mina toppar och dalar men inte när det slår över, inte när jag grubblar och ältar och inte längre vet hur jag ska hitta ut ur en spindelväv av tankar och känslor.
 
Jag är exakt likadan. Jag känner verkligen alla känslor, så starkt, hela tiden. Mina tankar just nu går verkligen som en berg-och dalbana. För två veckor sedan flyttade jag till en helt ny stad, med juli-lönen som snabbt skulle minskas och utan några färdigställda planer kring jobb. Spännande tänkte jag. Spännande är det. Men känslofylld som jag är, känner jag miljontals andra känslor på en och samma gång. Ångest. Stress. Rädsla. För att nämna några. Jag är arbetslös och bor numera i en lägenhet där hyra och mat är de främsta utgifterna. Jag behöver ett jobb. Här kommer stressen in. Drivna, ambitiösa Frida klarar inte av att ligga hemma i soffan och slötitta på serier. Visst, det kan vara skönt men till en viss gräns. Jag vill helst ha ett jobb så fort som möjligt. Jag har hittills lämnat cv på 16 olika ställen, varit på en intervju och väntat på telefonamtal i hopp om att få framsteg i mitt arbetssökande. Just nu väntar jag på besked från intervjun jag varit på och jag hoppas innerligt att jag får det jobbet så jag slipper känna denna oro och stress som jag känner. Rädslan att misslyckas. 
 
Jag tycker verkligen om Umeå. Det är kul med en ny stad. Men, jag känner mig inte välkommen  Alla studenter som flyttar hit får verkligen ett varmt välkomnande, vilket jag förstår. Vi andra däremot, som också är nya i staden men som inte studerar, får inte något välkomnande haha. Staffan har fullt upp för det mesta så jag får klara mig mycket på egen hand. Det är jag som bestämmer hur mina dagar ska se ut, hur jag ska ta vara på dom på bästa sätt. Det krävs en viss drivkraft och vilja till det. Ibland är det lättare, ibland svårare. Jag vet att jag inte har varit här särskilt länge ännu, men jag känner mig oftast väldigt liten och ensam, så jag ser verkligen framemot tills jag fått lära känna nya människor samt fått ett jobb. 
 
Denna texten blev lite rörig men jag behövde mest skriva av mig och vill samtidigt dela med mig av lite tankar. Hoppas ni mår bra. 

Tisdag

Jag mår inte bättre idag, har snarare mer förkylningssymptom. Dock har jag mer energi idag vilket gjorde att jag tog mig ut i solen och tog en promenad i skogen med ett nytt poddavsnitt i lurarna. Tycker verkligen om att vi har skogen så otroligt nära. Det blir som lite hemmakänsla. Efter promenaden gjorde jag lite yogaövningar för det ska tydligen vara bra då man är förkyld. Det var väldigt skönt och rogivande! Nu ska jag äta lite lunch och se någon serie. Kram!


Måndag

Hej! Steg upp med Staffan halv 8 imorse för  att ta vara på dagen. Nu ligger jag i soffan och bara tar det lugnt. Har åkt på en liten förkylning igen och känner mig inte så pigg idag. Jag hann städa lägenheten litegrann men blev snabbt väldigt yr, så jag tänker att det är bäst att bara ta det lugnt idag. Vill dock ta en promenad i skogen ovanför oss för att få lite luft och sådär. Får se hur jag orkar dock. Hoppas ni mår bra!


RSS 2.0